Unix & NT/ 2000 - Mäklarna, Dck
Box 34, 438 21 Landvetter
Tel: +46-31 918960  &  Fax: +46-31 918832
info@dck.se  &  www.dck.se
 ZyWALL 1 - Brandvägg & VPN IPSec klient

Back to main page


  • Stateful Inspection Firewall med DoS
  • 1 VPN IPSec, 3DES Klient 
  • Router med SUA/NAT och DHCP 
  • WEB Konfigurator 
  • 10M WAN, 4 ports 10/100M Switch

För användare utan skydd, blir datorn och det egna nätverket vidöppet ut mot Internet vid uppkopplingen. Även uppkoppling via ADSL- och kabelmodem ökar risken för angrepp, eftersom dessa är uppkopplade längre tider utan att byta IP adress. För att bekämpa detta hot har ZyXEL utvecklat ZyWALL 1 som hjälper distansarbetare och hemanvändare att skydda sitt nätverk. 

ZyWALL 1 har ärvt de robusta brandväggs-egenskaperna hos de större modellerna i ZyWALL serien. Egenskaper som låter användaren med enkla handgrepp skapa en säker VPN tunnel från hemmet in till kontorsservern. 

Genom att säkerheten är mycket hög redan vid installationen skapar detta ett utmärkt grundskydd även för den ovane användaren, vidare ger möjligheten till konfiguration via en vanlig webläsare en hög grad av användarvänlighet 

VPN anslutning för distansarbetare och hemanvändare 
ZyWALL 1 VPN ger distansarbetare och hemanvändaren en möjlighet att med enkla handgrepp skapa en säker dataöverföring mellan arbetsstationen hemma och servern på arbetsplatsen. All data krypteras innan överföringen via tunneln som skapats genom Internet. 

Brandvägg 
ZyWALL 1 skyddar nätverket med ett brett urval av brandväggsfunktioner. Dessa inkluderar Stateful Packet Inspection, Denial of Service (DoS) skydd och Attack Alert. Den inbäddade webkonfiguratorn förenklar hantering och inställning av dessa funktioner. Attack Alert systemet i ZyWALL 1 varnar vid angrepp genom att automatiskt skicka epost till adminstratören. 

Bredbandsdelning 
Självklart fungerar ZyWALL 1 som en nätverksdelare som effektivt delar ut Internetanslutningen till datorerna på nätverket. Den inbyggda 4 portars switchen gör att dessa datorer kan anslutas direkt utan merkostnaden för en extra hub eller switch. 

Enkel hantering 
Skyddad av ZyWALL 1 kan användaren åtnjuta bredbandsdelning i höga hastigheter utan oro för intrång och datastöld. Att användaren enkelt skall kunna hantera avancerade brandväggs- och nätverksfunktioner är något som präglat utvecklingsarbetet av ZyWALL 1. 

Certifiering 
Operativsystemet i våra brandväggar är testade och godkända av den världsomspännande organisationen ICSA. Detta borgar för att ZyWALL serien håller hög kvalitet och dessutom är utrustade med alla funktioner som behövs för att effektivt och säkert skapa och hantera VPN över Internet. 

Det är två skilda delar i en brandvägg som måste certifieras, dels brandväggsdelen som benämns firewall och sedan slutligen VPN delen som benämns IPSec. IPSec VPN är en världsstandard för kryptering av VPN tunnlar genom Internet. Samtliga produkter i ZyWALL serien har certifierats med både ICSA Firewall och ICSA IPSec certifikat