Unix & NT/ 2000 - Mäklarna, Dck
Box 34, 438 21 Landvetter
Tel: +46-31 918960  &  Fax: +46-31 918832
info@dck.se  &  www.dck.se
ZyWALL 10W - Brandvägg, VPN IPSec server & trådlöst

Back to main page


  • 25 Mbps Internet throughput 
  • 15 Mbps VPN throughput 
  • VPN IPSec server 
  • Brandvägg 
  • Stateful Inspection 
  • Denial of Service (DoS) 
  • Policy 
  • ICSA Certifiering

ZyWALL 10W är en kompetent och komplett brandvägg, certifierad av den världsomspännande organisationen ICSA. Dessutom är ZyWALL 10W försedd med WiFi-godkänt trådlöst nätverk. VPN-servern i ZyWALL 10W klarar 10 samtidiga VPN IPSec tunnlar. 

VPN-tekniken använder datakryptering för att skapa en säker överföring genom Internet mellan en eller flera geografiska platser. VPN används i stor utsträckning för att ersätta dyra fasta förbindelser och ISDN uppkopplingar. Genom att använda ZyWALL 10W i hemmet och på lokal-, distans- eller huvudkontoret kan man bygga kompletta användarvänliga VPN lösningar till överkomliga priser. 

ZyWALL 10W är kompatibel med VPN gateways från andra leverantörer. ZyWALL 10W kan med enkla handgrepp integreras i den befintliga nätverksstrukturen på företaget. 

Genom att säkerheten är mycket hög redan vid installationen skapar detta ett utmärkt grundskydd även för den ovane användaren, vidare ger möjligheten till konfiguration via en vanlig webläsare en hög grad av användarvänlighet. 

ZyXEL har en väl utbyggd svensk supportsida på webben. Där finns all nödvändig supportinformation samt kontaktinformation till vår helpdesk. Via denna helpdesk finns kostnadsfri kom-i-gång support tillgänglig. 

VPN IPSec server 
ZyWALL 10W har en inbyggd VPN server som möjliggör uppkoppling för distansarbete samt LAN-LAN förbindelser. All data krypteras innan överföringen via tunneln som skapats genom Internet. VPN servern i ZyWALL 10W hanterar tio simultana tunnlar. 

Brandvägg 
Små och mellanstora företag har idag stor nytta av de billiga och snabba bredbandsanslutningar som erbjuds på marknaden. Ett problem är dock att man är uppkopplad under en längre tid och oftas med samma IP adress. Detta leder till att man öppnar upp det egna nätverket helt utan skydd och gör sig sårbar mot attacker och sabotage. ZyWALL 10W tillåter de egna användarna att nå ut, men hindrar effektivt utomstående att nå det egna interna nätverket. 

Stateful Inspection 
ZyWALL 10W har också funktioner som Stateful Inspection. Strömmen av paket jämförs med paket som är redan kända och på så sätt kan datapaket som inte är välkomna stoppas från att släppas in på nätverket. 

Denial of Service (DoS) 
DoS attacker blockerar tjänster och funktioner på nätverket istället för att stjäla information. Detta innebär att användarna inte längre kan utnyttja de tjänster som finns på nätverket såsom filserver eller mail. ZyWALL 10W eliminerar hotet från denna typ av attack. 

Policy 
ZyWALL 10W har ett utmärkt stöd för blockering av hemsidor. En möjlighet för administratörer att på ett effektivt och enkelt sätt styra vilka Internet sidor som får och inte får besökas av användaren. När användaren överskrider sina befogenheter blockeras detta samt rapporteras till administratören. 

Certifiering 
Operativsystemet i våra brandväggar är testade och godkända av den världsomspännande organisationen ICSA. Detta borgar för att ZyWALL serien håller hög kvalitet och dessutom är utrustade med alla funktioner som behövs för att effektivt och säkert skapa och hantera VPN över Internet. 

Det är två skilda delar i en brandvägg som måste certifieras, dels brandväggsdelen som benämns firewall och sedan slutligen VPN delen som benämns IPSec. IPSec VPN är en världsstandard för kryptering av VPN tunnlar genom Internet. Samtliga produkter i ZyWALL serien har certifierats med både ICSA Firewall och ICSA IPSec certifikat.